DOLAR 34,0497 0%
EURO 37,5972 -0.11%
ALTIN 2.751,620,31
BITCOIN 19713012,33%
İstanbul
27°

KAPALI

05:05

İMSAK'A KALAN SÜRE

Husiler İsrail Ortaklığındaki Gemiyi Kızıldeniz’de Ele Geçirdi

Husiler İsrail Ortaklığındaki Gemiyi Kızıldeniz’de Ele Geçirdi

Husilerin Kızıldeniz'de İsrail ortaklığındaki "Galaxy Leader" gemiyi ele geçirmesi uluslararası krizi tetikledi. Gemi, İsrail Başbakanı tarafından İran'ın etkisi altında hareket etmekle suçlanırken, geminin ortakları arasında İsrail iş insanı Rami Unger'in bulunduğu belirtildi.

ABONE OL
21 Kasım 2023 13:23
Husiler İsrail Ortaklığındaki Gemiyi Kızıldeniz’de Ele Geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yemen’deki İran destekli Husi güçleri, Gazze’deki olaylara tepki olarak Kızıldeniz’de İsrail ortaklığındaki “Galaxy Leader” isimli gemiyi ele geçirdi. Görüntülerde, Husi güçlerinin helikopterle gemiye indiği ve mürettebatı esir aldığı gözlendi. İsrail’in en zengin iş insanlarından Rami Unger’in ortak olduğu İngiliz şirketine ait olan gemi, Japon bir şirkete kiralanmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Husilerin gemiyi ele geçirmesini “küresel ölçekte vahim bir olay” olarak nitelendirerek İran’ı suçladı. Ancak Husiler, İsrail vatandaşı olmadığını ve geminin bir İsrail gemisi olmadığını belirtti. İran destekli Husi güçleri, gemiyi ele geçirme olayını “Filistin’e destek” olarak açıklarken, uluslararası toplum olaya sert tepki gösterdi.

Bu olay, bölgesel çatışmaların uluslararası deniz ticaretini nasıl etkileyebileceği konusunda endişelere neden olurken, İsrail ve İran arasındaki gerilimi de daha da tırmandırdı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.