DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamas ve İsrail Arasında Ateşkes Görüşmeleri: İsmail Heniyye, Anlaşmaya Yaklaştıklarını Belirtti

Hamas ve İsrail Arasında Ateşkes Görüşmeleri: İsmail Heniyye, Anlaşmaya Yaklaştıklarını Belirtti

Gazze'deki çatışmalarda 46 gün geride kalırken, Hamas lideri İsmail Heniyye, İsrail ile yapılan ateşkes görüşmelerinde anlaşmaya yaklaştıklarını açıkladı. Katar'ın ara buluculuğunda gerçekleşen müzakerelerde, esir takası ve yardım konuları üzerinde detaylar belirleniyor.

ABONE OL
21 Kasım 2023 13:33
Hamas ve İsrail Arasında Ateşkes Görüşmeleri: İsmail Heniyye, Anlaşmaya Yaklaştıklarını Belirtti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de süregelen şiddet olaylarında 13 binden fazla can kaybı yaşanırken, Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinde olumlu bir gelişme kaydedildi. Hamas lideri İsmail Heniyye, Katar’ın arabuluculuğuyla gerçekleşen müzakerelerde anlaşmaya yaklaşıldığını belirtti. ABD basınının öne sürdüğü esir takası anlaşmasının birkaç gün içinde resmiyet kazanabileceği ifade ediliyor. Taraflar arasında sağlanacak olan ateşkesin Gazze’deki insani krize olumlu bir etki yapması bekleniyor.

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, anlaşma gereği yardımların girmesi ve her iki taraftan kadın ve çocukların serbest bırakılması karşılığında ateşkes yapılmasının konuşulduğunu belirtti. Detayların ilerleyen saatlerde açıklanması planlanıyor.

Gazze’deki 46 günlük çatışmalarda yaşanan insanlık dramının ardından bölgede beklenen ateşkes, uluslararası toplum tarafından da yakından takip ediliyor. Katar’ın ara buluculuğunda sağlanacak anlaşmanın, bölgede acil insani yardımın ulaştırılmasına ve çatışmanın sona erdirilmesine önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.