DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1829759-4,94%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gazze’deki İsrail Katliamına Türkiye’den Güçlü Tepki: Barbarlık Sınırları Aştı

Gazze’deki İsrail Katliamına Türkiye’den Güçlü Tepki: Barbarlık Sınırları Aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, İsrail'in Gazze'deki barbar saldırılarına güçlü bir tepki veriyor. Uluslararası alanda kınanan saldırı, Türkiye'nin net duruşuyla vurgulanıyor. Detaylar haberde

ABONE OL
20 Kasım 2023 22:33
Gazze’deki İsrail Katliamına Türkiye’den Güçlü Tepki: Barbarlık Sınırları Aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı sert sözlerle yüklenerek, İsrail’in barbarca saldırılarını kınadı. Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “Çocukları, yaşlı erkek ve kadınları öldürmenin adı savaş değil barbarlık, eşkıyalık, devlet terörüdür.” diyerek İsrail’i sert bir dille eleştirdi.

Gazze’deki saldırıların devam ettiği bir dönemde yapılan toplantının ardından gerçekleştirilen açıklama, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’deki vahşetin karşısında Türkiye’nin duyarlı duruşunu bir kez daha vurgulamasıyla dikkat çekti. Erdoğan, İsrail’in Han Yunus’ta bir evi vurmasının ardından çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ifade ederek, görüntülerin kan donduran detaylarına vurgu yaptı.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarını “vahşet” olarak nitelendiren Erdoğan, saldırıların barbarlık ve devlet terörü olduğunu belirtti. Ayrıca, Batılı ülkelerin İsrail’e yönelik tepkisizliğini eleştirerek, “Batılı ülkelerin vicdansızlığını yüzümüz kızararak takip ediyoruz.” dedi. Özellikle Almanya’daki Holokost çıkışının benzerini vurgulayarak, Batılı liderleri eleştirdi ve “Holokost utancı Avrupalı liderleri esir almış durumda.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısına dikkat çeken Erdoğan, Filistinli sivillerin ölümlerine vurgu yaparak, saldırıların çoğunlukla çocukları, yaşlıları ve kadınları hedef aldığını belirtti. Ayrıca, İsrail’in hastaneleri ve sağlık kuruluşlarını hedef almasını “savaş hukukunun açık ihlali” olarak değerlendirdi ve bu durumu uluslararası topluma duyurmaya devam edeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki acil yardım çalışmalarına da değinerek, Türkiye’nin bölgeye yardım gönderdiğini ve yardım malzemelerini Gazze’ye ulaştırmak için çaba harcadıklarını belirtti. Ayrıca, İsrail’in nükleer silahları meselesinin unutulmaması gerektiğini ifade ederek, Riyad zirvesinde alınan kararları hatırlattı.

Gazze’deki insanlık dramıyla birlikte Türkiye’nin siyasi ve kültürel sınırlarının geniş olduğunu belirten Erdoğan, coğrafyanın Türkiye için önemine vurgu yaptı. Balkanlar, Kafkaslar, Karadeniz ve Akdeniz’in doğu kıyılarındaki gelişmelerin Türkiye’yi doğrudan ilgilendirdiğini söyledi. Ayrıca, çevre sorunlarına da değinerek Türkiye’nin iklim değişikliği ve çevre sorunlarıyla mücadelede kararlı olduğunu ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin afetlerle mücadelede hızlı müdahale ettiğini ve afetzede kardeşlerinin yanında olduğunu vurgulayarak, sözlerini tamamladı. Türkiye’nin Gazze’deki vahşeti ve diğer bölgesel meseleleri uluslararası platformlarda dile getirmeye devam edeceği mesajını verdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.