DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700,33%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’deki Çatışmalarda Saatte 5 Çocuk Yaşamını Yitiriyor

Gazze’deki Çatışmalarda Saatte 5 Çocuk Yaşamını Yitiriyor

Gazze'deki çatışmaların 28. gününde, İsrail'in bombardımanlarında saatte 5 çocuk hayatını kaybediyor. Gazze'nin nüfusunun yarısını çocuklar oluşturuyor.

ABONE OL
4 Kasım 2023 20:35
Gazze’deki Çatışmalarda Saatte 5 Çocuk Yaşamını Yitiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail-Filistin çatışmaları, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde devam ediyor. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın “Aksa Tufanı” operasyonu sonrasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken, çatışmalardan en çok etkilenenler çocuklar oluyor. Gazze’nin nüfusunun yarısı çocuklardan oluşuyor ve son üç haftada öldürülen çocuk sayısı, dünya genelinde son üç yılda öldürülen çocuklar ortalamasını aşmış durumda.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’de öldürülen 7,028 Filistinlinin yüzde 40’tan fazlasını çocuklar oluşturuyor. Çatışmalarda hayatını kaybeden çocuk sayısı son derece yüksek ve çocuklar acımasız bir şekilde etkileniyor. Gazze’deki çocuklar için acil ateşkes ve insani yardımın kesintisiz ulaştırılması büyük bir önem taşıyor.

UNICEF Sözcüsü James Elder, Gazze’deki çocuk ölümlerinden endişe duyduklarını ve Gazze’nin çocuklar için mezarlığa döndüğünü belirtiyor. Gazze’deki çocuklar sadece bombardımanlardan değil, aynı zamanda tıbbi bakım eksikliği nedeniyle de hayatlarını kaybediyor. Çocukların yaşadığı acıların sona ermesi için uluslararası toplumun çözüm bulması gerekiyor.

Öte yandan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda da çocuklar acı çekiyor. Savaşın başladığı günden bu yana Ukrayna’da binlerce çocuk yuvalarına dönemedi. BM Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) göre, savaşın başladığı tarihten itibaren 9,614 kişi öldü, bunlardan 544’ü çocuk. Savaşta yaralanan 17,535 kişinin 1,180’i çocuklar. Bu trajediler, çocukların korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.