DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8610 0.65%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı İspanyol İş İnsanlarına Türkiye’deki Yatırım Fırsatlarını Anlattı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı İspanyol İş İnsanlarına Türkiye’deki Yatırım Fırsatlarını Anlattı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İspanyol iş insanlarına Türkiye'deki ekonomik gücü, reformları ve yeni yatırım fırsatlarını tanıttı. Dağlıoğlu, Türkiye'nin güçlü ekonomisi, jeostratejik konumu ve sürdürülebilir büyüme potansiyeli hakkında bilgi verirken, İspanyol iş dünyasını Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti.

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:26
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı İspanyol İş İnsanlarına Türkiye’deki Yatırım Fırsatlarını Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, İspanya İşverenler Örgütleri Konfederasyonu (CEOE) merkez binasında düzenlenen bir etkinlikte İspanyol iş insanlarına Türkiye’nin ekonomik gücünü ve yatırım fırsatlarını anlattı. Dağlıoğlu, Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği reformlarla güçlü ve istikrarlı bir büyüme elde ettiğini, ayrıca çok yüksek verimliliği olan bir ekonomiye sahip olduğunu vurguladı.

“Türkiye’de yatırım yapan şirketler için farklı bileşenlerin bir araya geldiği bir hub ekonomisi yarattık.” diyen Dağlıoğlu, Türkiye’de faaliyet gösteren 600’den fazla uluslararası şirketin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin 2028’de ihracat hedefinin 400 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, çevre, yeşil enerji, dijitalleşme, yüksek teknoloji ve hizmet sektörlerinde İspanyol yatırımcılara yeni fırsatlar sunma çağrısında bulundu.

CEOE Uluslararası İlişkiler Başkanı Marta Blanco, Türkiye’nin İspanya için stratejik bir pazar olduğunu belirterek, ülkenin öncelikli stratejik konumu, yakın işbirliği, yatırım fırsatları ve sürdürülebilir ekonomik büyümesi gibi nedenlerle Türkiye’nin önemli olduğunu ifade etti. İspanyol yatırımcıları, Türkiye’deki yeni fırsatları değerlendirmeye davet etti.

BBVA Üst Düzey Yöneticisi Onur Genç ise Türkiye ve İspanya’nın ekonomik büyüme verileriyle ve kapasiteleriyle yatırım yapmak için kazançlı ülkeler olduğunu belirtti. Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci de Türkiye ve İspanya’nın çok yönlü ve kuvvetli ilişkilere sahip olduğunu vurgulayarak, iki ülkenin ortak stratejik bakış açısına sahip olduğunu ifade etti ve Türkiye’nin AB’ye katılımının İspanya için de büyük önem taşıdığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.