DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8610 0.65%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “50+1” Çıkışı: MHP Lideri Bahçeli Tepkili

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “50+1” Çıkışı: MHP Lideri Bahçeli Tepkili

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya dönüşünde yaptığı "Yüzde 50+1 şartının değişmesi isabetli olur" açıklaması, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin tepkisine neden oldu. İki lider arasında yaşanan bu açıklama krizi, beklenen görüşmenin gerçekleşmemesiyle kulislerde daha da derinleşti.

ABONE OL
24 Kasım 2023 18:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “50+1” Çıkışı: MHP Lideri Bahçeli Tepkili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya dönüşünde gazetecilere yaptığı “Yüzde 50+1 şartının değişmesi isabetli olur” açıklaması, Türk siyasetinde yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu. Erdoğan’ın bu sözleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sert tepkisine yol açtı. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Bizim söylediğimiz sözler bellidir ve hiç değişim göstermemiştir. Vekil de belediye başkanı da seçmiyoruz, cumhurbaşkanı seçiyoruz” ifadelerini kullanarak Erdoğan’ın açıklamalarına karşı çıktı. Bu açıklama, iki lider arasında yaşanan ciddi bir krize işaret ediyor.

Ayrıca, beklenen Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin gerçekleşmemesi de, kulislerde liderler arasındaki gerilimin arttığı şeklinde yorumlanıyor. Gazetecilerin merakla beklediği toplantının yapılmaması, iki liderin hafta içi karşılıklı yapılan açıklamalarının krize neden olduğu söylentilerini güçlendirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.