DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad’da İslam Zirvesi’ne Katılıyor: Gazze İçin Güçlü Bir Ses Yükseliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad’da İslam Zirvesi’ne Katılıyor: Gazze İçin Güçlü Bir Ses Yükseliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Olağanüstü İslam Zirvesi'nde Gazze'deki İsrail saldırılarını ele alacak. Müslüman liderlerle bir araya gelerek, güçlü bir ses çıkarmaya yönelik adımlar tartışılacak.

ABONE OL
11 Kasım 2023 09:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad’da İslam Zirvesi’ne Katılıyor: Gazze İçin Güçlü Bir Ses Yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a gitmek üzere hareket ediyor. 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılacak olan Erdoğan, zirvenin ana gündem maddesini Gazze’deki son gelişmeler oluşturacak. Cumhurbaşkanı, önceki gün yaptığı çağrıda Müslümanların Gazze’deki duruma karşı daha güçlü bir şekilde ses çıkarmaları gerektiğini vurgulamıştı.

Zirve, İslam aleminin temsilcilerini bir araya getirerek, İsrail’in Gazze ve diğer Filistin topraklarına yönelik saldırılarını ele almayı amaçlıyor. Erdoğan’ın zirve oturumunda yapacağı konuşmanın yanı sıra, katılımcı liderlerle gerçekleştireceği ikili görüşmeler de önemli bir yer tutacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, zirvede yaşanan gelişmeler karşısında Müslüman liderlerin somut adımlar atması bekleniyor. Erdoğan’ın, zirve kapsamında yapacağı ikili görüşmelerde de bölgedeki hassas konuların ele alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki konuşmalarında Müslüman dünyasını Gazze’deki insanlık dramına karşı daha etkin bir şekilde ses çıkarmaya çağırmış ve “Müslümanlar olarak sesimizi bugün çıkarmayacaksak, yükseltmeyeceksek sesimizi ne zaman yükselteceğiz?” demişti. Zirve, bu çağrının bir yansıması olarak, İslam ülkelerini bir araya getirerek ortak bir duruş sergilemeyi amaçlıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.