DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çin’de Endişe Veren Yeni Salgın: Çocuklar Arasında Yayılan Zatürre

Çin’de Endişe Veren Yeni Salgın: Çocuklar Arasında Yayılan Zatürre

Çin'de, Covid-19 sonrasında çocuklar arasında yayılan zatürre salgını endişe yaratıyor. Hastanelerde yaşanan izdiham ve artan vaka sayısı, ülkede yeni bir sağlık krizine işaret ediyor.

ABONE OL
24 Kasım 2023 17:57
Çin’de Endişe Veren Yeni Salgın: Çocuklar Arasında Yayılan Zatürre
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de, dünya çapında etkisini sürdüren Covid-19 salgınından yıllar sonra, özellikle çocuklar arasında ortaya çıkan yeni bir zatürre salgını endişe yaratıyor. Covid-19’un başlangıcında şeffaf veri paylaşımı konusunda eleştirilen Çin, şimdi de zatürre salgınıyla mücadele ediyor.

Son dönemde Çin’de özellikle çocuklar arasında görülen zatürre salgını, bazı kentlerde artan vaka sayısıyla gündeme geldi. Sosyal medya ve yerel medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarda, hastanelerdeki yoğunluk ve çocukların perişan halde bekleyişi gözler önüne seriliyor.

Yetkililer, zatürre benzeri bir hastalığın yayıldığını belirtse de “paniğe gerek yok” açıklaması yaparken, bölgedeki hastanelerde yaşanan izdihamlar ve artan vaka sayısı endişe yaratıyor. Çin merkezli küresel salgın hastalık izleme sistemi ProMed’e göre, Pekin ve diğer bazı kentlerde çocuk hastanelerinde büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Çinli bir vatandaş, “Çok ama çok hasta var. Hastalar öksürmüyor ve belirti göstermiyor. Çok yüksek ateş var ve akciğerlerinde nodül oluşuyor” şeklinde ifade ederken, okullarda patlak veren salgının özellikle öğrenciler ve öğretmenler arasında yayıldığı belirtiliyor. Bazı okulların kapatıldığı ve salgının çıkış noktasının henüz bilinmediği aktarılıyor.

ProMed tarafından yayınlanan bilgi notunda ise, “Teşhis edilemeyen bir solunum yolu rahatsızlığıyla ilgili salgına dair haberler geliyor. Salgının ne zaman başladığı belli değil ve bu kadar çok çocuğun bu kadar hızlı hasta olması olağandışı” denilerek, yeni salgının kontrol altına alınması için önlemlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.