DOLAR 34,0933 0.11%
EURO 37,6685 0.07%
ALTIN 2.742,66-0,02
BITCOIN 19304123,09%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Yeni PM-YDK Üyeleri Anıtkabir’i Ziyaret Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Yeni PM-YDK Üyeleri Anıtkabir’i Ziyaret Etti

38. Olağan Kurultay'da seçilen CHP Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel, Atatürk'e çelenk bırakarak duygusal bir anı yaşattı.

ABONE OL
14 Kasım 2023 08:47
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Yeni PM-YDK Üyeleri Anıtkabir’i Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 38. Olağan Kurultay’da seçilen Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) yeni üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Özel, PM ve YDK üyeleriyle birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Özel, heyetiyle birlikte Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Özgür Özel, deftere şu ifadeleri yazdı: “Aziz Atatürk, Sayın Genel Başkanım, 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenen 38’inci Olağan Kurultayımızda görev alan PM ve YDK üyelerimizle birlikte huzurundayız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, sizin kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Partimizi iktidar yapamamanın mahcubiyeti içindeyiz.”

“İlk kurultayımız bize, partimizi iktidar yapma görevini verdi. Bu görevi yerine getirecek, ardından vasiyet ettiğiniz diğer büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkartacağız.”

“Devrimlerinizin aşındırıldığı, altı okumuzun hiçleştirilmeye çalışıldığı, anayasal düzene karşı kalkışma girişimlerinin yaşandığı bir dönemde, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında tam demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliklerini savunma ve güçlendirme görevimizi yerine getirmek için azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz.”

“Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Özel ve beraberindekiler, Anıtkabir merdivenlerinde fotoğraf çektirdikten sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir Komutanı Albay Yaşar Karaoğlu’na çiçek takdim eden Özel, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

MYK Belirlendi:

Burhanettin Bulut (Halkla İlişkiler)
Deniz Yücel (Parti Sözcüsü)
Gül Çiftci (Seçim ve Hukuk)
Selin Sayek Böke (Genel Sekreter)
Ensar Aytekin (Örgüt)
Özgür Karabat (Mali İşler)
Gökhan Zeybek (Yerel Yönetim)

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.