DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18514991,02%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Demokrasi Şöleni Türkiye’ye Örnek Oluyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Demokrasi Şöleni Türkiye’ye Örnek Oluyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, PM ve YDK seçimlerinin ardından Türkiye'ye demokrasi şöleni yaşattıklarını ve bu sürecin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt verdi.

ABONE OL
6 Kasım 2023 11:29
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Demokrasi Şöleni Türkiye’ye Örnek Oluyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’de gerçekleşen Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimlerinin ardından demokrasi şöleni yaşandığını belirtti. Özel, bu sürecin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini ifade etti.

Özel, 2 günlük seçimlerin sonunda yaptığı açıklamada, “Dün bir genel başkanın demokratik bir yarışla, çoklu bir yarışla değişebileceğini bütün Türkiye gördü. Bu Cumhuriyet Halk Partisi açısından, Türkiye açısından, demokrasi açısından çok önemli bir göstergeydi. Bugün de partiyi yönetecek kadroların, Disiplin Kurulu’nun ve Parti Meclisi’nin çarşaf listeyle, isteyen herkesin aday olabildiği ve delegelerin özgür iradesiyle karar verdiği bir seçimi yaşadık. Bu ülkede, ülkeyi yöneten parti, genel başkanını ve yönetim kadrolarını seçtiği seçimi 1,5 saat içinde tamamlıyor. Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi için kullandığı ifadelere de yanıt verdi. Erdoğan’ın açıklamalarına atıfta bulunan Özel, “Erdoğan bundan sonra geçen her günün, kendisi açısından daha zor, bizim açımızdan daha moralli olacağını biliyor. Erdoğan’ın stresini, içindeki karabasanı anlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nden endişe etmeye devam etsin” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.