DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap İnşaatına Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap İnşaatına Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, depreme karşı dirençli bir kent oluşturma hedefi doğrultusunda Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi'nin birinci etabının inşaatına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katıldığı temel atma töreni ile birlikte 138 bin 600 metrekarelik alanda planlanan projenin 1. etabında 90 konut ve 4 dükkan inşa edilecek.

ABONE OL
12 Kasım 2023 19:36
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap İnşaatına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa Büyükşehir Belediyesi, depreme karşı dirençli bir kent oluşturma hedefi doğrultusunda Karapınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etabının inşaatına start verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı temel atma töreni ile birlikte 138 bin 600 metrekarelik alanda planlanan projenin 1. etabında 90 konut ve 4 dükkan inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi, daha önce tamamlanan İstanbul Caddesi ve Yiğitler kentsel dönüşüm projelerinin ardından, Karapınar’da da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Burkent A.Ş. tarafından yürütülen projede, toplamda 3 bin 600 konut ve 300 dükkanın inşa edilmesi planlanıyor. Temel atma töreninde konuşan Başkan Aktaş, projenin 2025 yılı ortasında tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda gerçekleştirilen temel atma töreni, Bursa’nın depreme karşı daha güvenli bir kent haline gelmesi adına atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreni, Bursa’nın kentsel dönüşüm projelerine devam edeceğini gösteriyor. Yapılan konuşmalarda, bölgede yaşanan çarpık yapılaşmanın düzeltilerek, konut ve altyapı sorunlarına çözüm getirilmesi adına yürütülen çalışmalar vurgulandı.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.