DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1830509-4,94%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BBP Genel Başkanı Destici: “Yargıtay ve AYM Üyeleri Hakkındaki Suç Duyurusuna İlişkin Açıklama”

BBP Genel Başkanı Destici: “Yargıtay ve AYM Üyeleri Hakkındaki Suç Duyurusuna İlişkin Açıklama”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında yapılan suç duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Destici, ilkesel olarak kuvvetler ayrılığına ve birbirlerini denetleyebilen bir sisteme vurgu yaparak, Türkiye'nin acilen yeni sivil, tam demokratik bir Anayasa'ya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

ABONE OL
14 Kasım 2023 08:47
BBP Genel Başkanı Destici: “Yargıtay ve AYM Üyeleri Hakkındaki Suç Duyurusuna İlişkin Açıklama”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlkesel olarak kuvvetler ayrılığına ve birbirlerini denetleyebilen bir sisteme vurgu yapan Destici, bu durumun aynı zamanda hukuk devleti anlayışlarının gereği olduğunu belirtti.

Destici’nin paylaşımında, “Adalet mülkün temelidir” sözüne atıfta bulunarak, adaletin kurumlar arasındaki tartışmalardan zarar görmemesi gerektiğini ifade etti. Yaşanan olaylardan çıkartılacak ilk sonucun, hukuk sistemimizin içsel zaaflarını gidermesi ve devlet aleyhindeki faaliyetlere karşı önlem alması gerektiğini belirten Destici, Türkiye’nin acilen yeni sivil, tam demokratik bir Anayasa’ya ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Ayrıca, mevcut tartışmaların çözümünün toplumsal mutabakat ve hukuk çerçevesinde aranması gerektiğini, sokak eylemlerinin ve çığırtkanlıkların sorumsuzluk olduğunu ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.