DOLAR 34,0843 0.11%
EURO 37,6813 0.12%
ALTIN 2.743,680,03
BITCOIN 19387254,46%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Baykar Fabrikasında Casusluk Yapan Stajyer Tutuklandı

Baykar Fabrikasında Casusluk Yapan Stajyer Tutuklandı

Türkiye'nin gururu olan Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın İstanbul Hadımköy fabrikasında casusluk yaptığı belirlenen stajyer mühendis tutuklandı. Ahmet Anıl Ç., Baykar tesislerinden 4 adet hard disk çaldığını itiraf etti.

ABONE OL
23 Kasım 2023 22:05
Baykar Fabrikasında Casusluk Yapan Stajyer Tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Baykar Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde üretilen SİHA ve İHA’larla Türkiye’nin gururu olan şirket, Hadımköy tesislerinde casusluk yapan bir stajyer mühendisi suçüstü yakaladı. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şirketin geliştirdiği cihazların özelliklerini içeren bilgileri çalmaya çalışan stajyer mühendisin Hadımköy fabrikasında güvenlik görevlileri tarafından yakalandığını duyurdu.

Stajyer mühendis Ahmet Anıl Ç., emniyet güçleri tarafından sorgulanarak Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemede tutuklanan şüpheli, daha önce Baykar tesislerinden 4 adet hard disk çaldığını itiraf etti. Terörle mücadele ekipleri tarafından yapılan sorgulamada, şüphelinin hırsızlık suçundan kaydı olduğu belirlendi. Şüphelinin söz konusu hard diskleri ne yapacağını bilmediğini ve içeriklerini bilmediğini iddia ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.