DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400250,38%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batı Trakya Lideri Dr. Sadık Ahmet’in Hayatı “Sadık Ahmet” Filmiyle Beyazperdede

Batı Trakya Lideri Dr. Sadık Ahmet’in Hayatı “Sadık Ahmet” Filmiyle Beyazperdede

Yunanistan'daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin lideri Dr. Sadık Ahmet'in hayatını anlatan "Sadık Ahmet" filmi, TRT ortak yapımı olarak vizyona giriyor. Filmin basın toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, kamunun sesi olarak misyon yüklü işlere devam ettiklerini vurguladı.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:43
Batı Trakya Lideri Dr. Sadık Ahmet’in Hayatı “Sadık Ahmet” Filmiyle Beyazperdede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’daki Batı Trakyalı Müslüman Türklerin demokratik hakları için mücadele eden Dr. Sadık Ahmet’in hayatı, TRT ortak yapımı “Sadık Ahmet” filmi ile beyazperdeye taşınıyor. Gümülcine doğumlu ve tıp eğitimi almış olan Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin hakları için devrimci bir siyasi mücadele yürüttü.

Film, 29 Aralık’ta Türkiye genelinde izleyiciyle buluşacak. Yapımcılığını Mahmut Cüneyt Göz’ün üstlendiği filmin yönetmenliğini Hakan Yonat üstlenirken, başrolde Turgay Aydın yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş ve Doğukan Güngör gibi deneyimli isimler bulunuyor.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, filmle ilgili yaptığı açıklamada, kamunun sesi olarak misyon yüklü işlere devam ettiklerini ve “Sadık Ahmet” filminin Türk azınlıkların yaşadığı zorlukları tüm dünyaya duyurma çabasının bir yansıması olduğunu belirtti. Film, Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak tarih, kimlik ve kültürel zenginlikleri anlatma görevini sürdüreceklerini bir kez daha gösteriyor.

Dr. Sadık Ahmet’in hayatının anlatıldığı bu film, Türk diasporasının önemli isimlerinden birinin mücadelesini ve bağımsızlık çabalarını beyazperdeye taşıyarak izleyicilere ilham kaynağı olmayı hedefliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.