DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başlık: “Sağlık Bakanı Koca: Gazze’ye Yardım Konvoyumuz Mısır’a Ulaşmak İçin Hazır

Başlık: “Sağlık Bakanı Koca: Gazze’ye Yardım Konvoyumuz Mısır’a Ulaşmak İçin Hazır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'den Gazze'ye gönderilen yardımlarla ilgili önemli gelişmeleri paylaştı. Gazze'deki yaralılara yönelik Türk yardımlarının Mısır'a giriş izni almasıyla ilgili bilgi verdi.

ABONE OL
5 Kasım 2023 13:55
Başlık: “Sağlık Bakanı Koca: Gazze’ye Yardım Konvoyumuz Mısır’a Ulaşmak İçin Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye gönderilen yardımların Mısır’a ulaşması için önemli bir gelişme olduğunu duyurdu. Koca, Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile yaptığı görüşmenin sonuçlarını paylaştı.

Bakan Koca, Mısır ile Türkiye arasındaki insani iş birliği kapsamında, Gazze’deki insanlık dışı İsrail saldırıları sonucu yaralanan ve tedaviye ulaşması zor olan hastaların Mısır’a getirilmesi çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Özellikle kanser hastalarının ve acil tedaviye ihtiyacı olanların durumu ele alınıyor.

Koca, Gazze’den Mısır’a sevk edilmesi planlanan sahra hastaneleri ve ambulanslar için Türkiye’nin sularında bekletilen 2 gemiye giriş izni verildiğini de açıkladı. Bu izinler sayesinde Gazze’deki yaralılara yönelik yardım konvoyunun Mısır’a ulaşma süreci hızlanmış olacak.

Bakan Koca ve Mısır Sağlık Bakanı arasındaki bu iş birliği, insani bir yaklaşımla Gazze’deki hastalara ve yaralılara ulaşmayı amaçlıyor. Bu iş birliği, iki ülkenin sağlık alanındaki iş birliğini de güçlendirmeyi hedefliyor.

Sağlık Bakanı, Gazze’deki hastalara ve yaralılara yönelik bu insani yardımların başarıyla sonuçlanmasının insanlık adına büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.