DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18462171,00%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Aydın Ejder Meyvesi Üretiminde Zirveye Ulaşıyor

Aydın Ejder Meyvesi Üretiminde Zirveye Ulaşıyor

Aydın'da başlatılan Pitaya projesi ile ejder meyvesi üretimi artıyor. Jeotermal enerji ile seralar ısıtılarak elde edilen bu ürün, bölgedeki çiftçilere ek gelir sağlıyor.

ABONE OL
7 Kasım 2023 15:03
Aydın Ejder Meyvesi Üretiminde Zirveye Ulaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’da yaklaşık 5 yıl önce dönemin Efeler Kaymakamı Cemal Şahin tarafından başlatılan ‘Efeler Diyarı’nda Pitaya projesi, Aydın çiftçisine önemli bir ek gelir kaynağı oluşturuyor. Ejder meyvesi, Aydın’ın sıcak iklimi ve jeotermal enerji kaynakları sayesinde üretimi yapılan en kârlı ürünlerden biri haline geldi. Ejder meyvesinin kilosu 200 TL’den satılırken, adet bazında fiyatlar 30 ila 100 TL arasında değişiyor.

Germencik Ortaklar Gümüş Köyü Muhtarı Ersel Has, bölgedeki jeotermal enerji kaynaklarını kullanarak ejder meyvesi üretimine başladı. İlk fidanları geçen yıl diken Muhtar Has, bu yıl ürün almaya başladı. Ejder meyvesinin sıcak iklimi sevdiğini ve jeotermal enerji ile sera ısıtmasının maliyeti düşürdüğünü belirtiyor. Ayrıca, ejder meyvesinin sağlık açısından da faydalı olduğu biliniyor.

Pitaya projesi, tarım sektöründeki küresel ısınmanın yarattığı zorlukları bir fırsata dönüştürerek bölgedeki çiftçilere ek gelir sağlama potansiyeline sahip. Proje başarılı olursa, diğer bölgelerde de benzer girişimlerin örnek alınabileceği düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.