DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altın Yatırımcılarına Müjde: Güzel Günler Kapıda

Altın Yatırımcılarına Müjde: Güzel Günler Kapıda

ABD'de enflasyon artışının yavaşlaması ve Fed'in faiz artırımına ara vereceği beklentisi, altın fiyatlarında yükselişe neden oldu. Ekonomist Soner Kuru, altın yatırımcılarına güzel günlerin kapıda olduğunu belirtti.

ABONE OL
15 Kasım 2023 15:57
Altın Yatırımcılarına Müjde: Güzel Günler Kapıda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de enflasyonun beklentilerin altında artış göstermesi, piyasalarda olumlu bir hava yarattı. Ekonomist Soner Kuru, Haber7’ye yaptığı değerlendirmede, ABD’deki enflasyon artış hızının yavaşlamasının küresel piyasalarda motive oluşturduğunu ifade etti. Bu durumun, Federal Reserve’in faiz artışlarına ara vereceği beklentisiyle altın fiyatlarını olumlu etkilediğini belirtti.

Kuru, ABD’deki enflasyonun kontrol altına alınmasıyla ons altındaki baskının yavaşladığına dikkat çekti. Altın fiyatlarının 2 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olacağını söyleyen Kuru, gram altın yatırımcısına güzel günlerin müjdesini verdi.

Altın yatırımcılarına tavsiyelerde bulunan Kuru, altına uzun vadeli yatırım yapılması gerektiğini vurgulayarak, jeopolitik risklerin devam ettiği bir dönemde ons altında yaşanan her geri çekilmenin bir alım fırsatı oluşturabileceğini belirtti.

Ayrıca, önümüzdeki dönemde borsanın yatay seyredeceğini ve daha sonra yabancı yatırımcıların artmasıyla birlikte yükselişe geçeceğini öne süren Kuru, yatırımcılara sektör ve endeks bazlı seçici olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Enflasyonun üzerinde getiri sağlamak isteyen yatırımcılara, hikayesi ve beklentisi olan şirketlere yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.