DOLAR 34,0029 0.03%
EURO 37,6638 0.17%
ALTIN 2.725,890,07
BITCOIN 1928427-4,38%
İstanbul
28°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Aliağa’da Yeni Özel Endüstri Bölgesi: Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ

Aliağa’da Yeni Özel Endüstri Bölgesi: Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ

umhurbaşkanı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Aliağa'da yeni bir özel endüstri bölgesi belirlendi. "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" adını taşıyan bu alan, endüstri bölgeleri kanunu kapsamında ilan edildi. Ayrıca, Cebelibereket Erzin Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nde yatırımcılara yönelik bir düzenleme ve Diyarbakır Silvan'da kamulaştırma kararları da Resmi Gazete'de yer aldı.

ABONE OL
14 Kasım 2023 11:39
Aliağa’da Yeni Özel Endüstri Bölgesi: Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan, “Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi” olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak duyurulan bu kararla, endüstri bölgeleri kanunu kapsamında belirlenen alana özel endüstri bölgesi statüsü verilmiş oldu.

Aynı kararla, Cebelibereket Erzin Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde başvuruda bulunan yatırımcıların, kullanacakları sabit yatırım tutarı üzerinden ödeyecekleri oran da 1000’de 1 olarak belirlendi. Bu düzenleme ile yatırımcılara yönelik teşvikler düzenlendi.

Öte yandan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Eşme ve Sulak mahallelerindeki bazı taşınmazların, Silvan 1. Merhale Projesi (GAP) kapsamındaki Kıbrıs Barajı işi için acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu kararın yanı sıra Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri için DSİ tarafından bazı yerlerin belirlendiği bir düzenleme de Resmi Gazete’de yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.