DOLAR 34,0000 0.29%
EURO 37,8431 0.61%
ALTIN 2.820,230,39
BITCOIN 1968226-3,43%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, Belediye Başkan Aday Adayları Sürecini Açıkladı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, Belediye Başkan Aday Adayları Sürecini Açıkladı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, belediye başkan aday adayları sürecini açıkladı. İşte detaylar...

ABONE OL
14 Kasım 2023 09:14
AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, Belediye Başkan Aday Adayları Sürecini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hafta, Başkent Kulisi programında, Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi konuk etti. Kabaktepe’nin açıklamalarına göre, AK Parti İstanbul’da belediye başkan aday adaylarını belirleme sürecine başlamış durumda. 19-20 Kasım tarihlerinde teşkilat temayülleri yapılacak ve ardından adaylar belirlenecek. Kamuoyunda konuşulan birçok aday adayının olduğu belirtiliyor. Parti, İstanbul’u kazanmak ve belediyecilik anlayışını tekrar yerine getirmek için adaylarını titizlikle seçeceğini ifade ediyor. Aday belirleme süreci içinde 1500 belediye başkan adayı ve 1400’den fazla meclis üyesi adayının milletin karşısına çıkacağı belirtiliyor. Kabaktepe, vatandaşların da saha çalışmaları üzerinden isimler önerdiğini vurguluyor.

Cumhurbaşkanı’nın yaklaşımına göre, belediye başkan adaylarının Kasım ayında açıklanması planlanıyor. Sürecin Aralık ayının 10’undan sonra başlayacağı ifade ediliyor. Parti, adayları aynı anda ya da ayrı ayrı ilan etme konusunda esnek davranabileceğini belirtiyor.

Kabaktepe ayrıca, partisinin mitinglere önem verdiğini ve teşkilatların mahalle mahalle, kadın kolları ve gençlik kolları ile aktif bir şekilde çalıştığını ifade ediyor. Ayrıca, Gazze mitingine değinerek, Cumhurbaşkanının çözüm odaklı bir yaklaşım sergilediğini ve vatandaşların İsrail’e karşı duruşunu vurguluyor.

İstanbul’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak, Kabaktepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın kazanacağını öne sürüyor. İmamoğlu’nun aday olması durumunda da kazanacaklarını ifade ediyor. İstanbul’daki projelerin geçmiş dönemden kalan olduğunu savunarak, özellikle metro ve tramvay projelerinin büyük çoğunluğunun AK Parti tarafından yapıldığını belirtiyor.

İstanbul’da trafik sorunu gibi konularda eleştirilerde bulunan Kabaktepe, kentin 50 yıl sonrasını düşünerek projeler yapılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, su kaynakları konusuna değinerek, İstanbul’un 4,5 yıldır yeni su kaynaklarına yönelik yatırım yapılmadığını ifade ediyor.

Son olarak, İstanbul’daki kentsel dönüşüme değinen Kabaktepe, İmamoğlu’nun söz verdiği 20 bin konutun henüz yapılmadığını belirterek, AK Parti’nin kentsel dönüşüm projelerine devam ettiğini söylüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.