DOLAR 33,9871 0.13%
EURO 37,8386 0.01%
ALTIN 2.746,660,02
BITCOIN 1911470-3,49%
İstanbul
27°

AÇIK

04:59

İMSAK'A KALAN SÜRE

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell: İsrail-Filistin Çatışmasında AB’nin Tutumu

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell: İsrail-Filistin Çatışmasında AB’nin Tutumu

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail-Filistin çatışmasına dair AB'nin 3 temel ilkesini açıkladı. Borrell, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması ve çözüm sonrası senaryolar üzerine yapılan toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
16 Kasım 2023 07:07
AB Dış İlişkiler Temsilcisi Josep Borrell: İsrail-Filistin Çatışmasında AB’nin Tutumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bugün gerçekleştirilen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin çatışmasının sona ermesi ve bölgede barışın tesis edilmesi amacıyla yapılan toplantıda, Borrell AB’nin çatışmaya yönelik tutumunu detaylandırdı.

Borrell, AB olarak çatışma sonrası çözüme odaklandıklarını belirtirken, Gazze’ye insani yardımların hızla ulaştırılmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca çatışmanın sona ermesinin ardından atılacak adımlar konusunda olası senaryoların üzerinde görüşmeler yapıldığını ifade etti.

AB’nin tutumunu belirleyen 3 temel ilkeyi sıralayan Borrell, “Birincisi, Gazze’nin dışına zorla göçe izin verilemez. Filistinlilerin sürgün edilmesine izin veremeyiz. İkincisi, Gazze toprakları küçültülemez. Gazze toprakları, İsrail tarafından işgal edilemez. Üçüncüsü ise Gazze’deki durum, Filistin meselesinin çözümünün bir parçası olmak zorunda” dedi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Borrell, Filistin meselesinin çözümü için “meşruiyeti olan tek bir Filistin yönetimi” bulunması gerektiğini söyledi. Filistin yönetimine Arap ülkelerinin güçlü destek vermesi gerektiğini belirten Borrell, bu desteğin olmaksızın bölgede kalıcı bir çözümün mümkün olamayacağını ifade etti. Ayrıca AB’nin bölgede daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çeken Borrell, çatışmanın çözümü için uluslararası camianın bir araya gelerek somut adımlar atmaya hazır olması gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.